Pages

Subscribe:

Sunday, March 15, 2009

trifle

So... yesterday, me and my mum did a little 'experiment' at our little kitchen. And here's the result. Yummy!!!



Trifle!!! The other day, beli kat kedai sebab dah teringin sangat. Satu RM 2.50. Dahlah kecik! In the end, we decidec to make it ourselves. Puas hati!

Here's the recipe.

TRIFLE

Lapis 1

Swiss Roll
1 tin peach
  1. Potong Swiss Roll & letak dalam bekas.
  2. Tuang sedikit air buah peach atas Swiss Roll hingga basah.
Lapis 2

4 cawan air
1/2 cawan gula
1 cawan tepung kastad
1 cawan susu cair
1/2 cawan air buah koktel
  1. Gula & 2 cawan air masak atas api kecil hingga gula hancur.
  2. Tepung kastad dicampur ke dama 2 cawan air masak dan masukkan ke dalam air gula. Kacau rata.
  3. Apabila menggelegak, masukkan susu cair & air buah koktel, masak hingga likat.
  4. Masukkan ke dalam bekas berisi Swiss Roll.
Lapis 3
  1. Susun buah peach di atas lapis kastad.
Lapis 4

1 kotak Lady's Choice jelly strawberry
  1. Masak agar-agar dan tuang ke atas kastad.
Sangat delicious! Lagi sedap bila dimakan ketika sejuk!

Happy trying!

-------------------------------------------------

Dengan pengetahuan tentang HTML yang sangat cetek, berjaya juga saya ubah template ni. Bukannya buat apa sangat, cuma tambah sikit-sikit. Banyak kali trial and error.

p/s : Bila perhati betul-betul, saya rasa header tu macam peliklah!

No comments:

Post a Comment

Followers

Ain Aliya © 2006 - 2011